Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece Sarajeva

Krst na Zlatištu je provokacija, lažima izjednačavaju žrtvu i zločinca!

Hronika21.09.14, 11:56h

Krst na Zlatištu je provokacija, lažima izjednačavaju žrtvu i zločinca!
Priča oko krsta na Zlatištu bila je aktuelizirana i tokom mjeseca juna, kada je reagirao i Ured visokog predstavnika u BiH i kako je tada saopćeno "vjerski simboli ne smiju se koristiti da bi se namjerno inicirala međuetnička napetost"

 Grabovica: Krst na Zlatištu je provokacija, lažima izjednačavaju žrtvu i zločinca
 

Na Zlatištu iznad Sarajeva jutros je osvanuo spomen-krst, a ranije su iz Saveza logoraša RS tvrdili da će ga postaviti do kraja septembra, piše agencija Patria.

 

Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece Sarajeva kazao je za Patriu da je iznenađen i zatečen.

 

- To je očito jedna u nizu provokacija, nemjera da oni realizuju ono što su naumili. Da na Zlatištu postave taj krst i to spomen obilježje na mjesto sa kojeg su mnogi nevini građani Sarajeva ubijani, između ostalog i veliki broj djece. Ta provokacija ne bi trebala proći. To prije svega je državno zemljište, koliko ja znam, i mislim da bi nadležni trebali da učine sve u ovom slučaju kako se to ne bi održalo – kazao je Grabovica.

 

Kako je kazao Grabovica, lažima i izmišljotinama nastoji se pod svaku cijenu izjednačiti žrtva sa agesorima i zločincima i to je namjera sve vrijeme.

 

Priča oko krsta na Zlatištu bila je aktuelizirana i tokom mjeseca juna, kada je reagirao i Ured visokog predstavnika u BiH i kako je tada saopćeno "vjerski simboli ne smiju se koristiti da bi se namjerno inicirala međuetnička napetost".

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook