FOTO/ Nevrijeme u Mostaru

Od udara groma izgorjela štala, vjetar čupao drveće

Hronika20.09.14, 18:57h

Od udara groma izgorjela štala, vjetar čupao drveće
Zbog nevremena praćenog jakim vjetrom i kišom, pričinjena je znatna materijalna šteta, vatrogaci intervenisali, komunalne službe imale pune ruke posla

 

Jako nevrijeme, praćeno kišom i vjetrom, u Mostaru je u popodnevnim satima pričinilo značajne materijalne štete, javlja dopisnik Anadolu Agency.

 

Uslijed udara groma u naselju Bijelo Polje izgorjela je jedna štala. Na Bišća Polju zbog posljedica jakog vjetra odlomljeno stablo bora ispred ćevabdžinice oštetilo je dva vozila. Stablo se srušilo i u Omladinskoj ulici, u zapadnom dijelu grada. Mnogi ugostitelji su tokom padavina branili svoje objekte da voda ne prodre u unutrašnjost.

 

U sva tri slučaja intervenisali su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedince Mostar.

 

U gradu je odlomljeno stablo potpuno skršilo jedan putnički automobil. Na lice mjesta pristigli su radnici Komunalnog preduzeća „Komos“ koji će izvršiti raščišćavanje terena, nakon što policija napravi uviđaj.

 

„Svaki put kad padaju jače kiše moramo se boriti sa vodenom bujicom“, rekla je 40-godišnja Mostarka Aida, žaleći se na lošu gradsku infrastrukturu i začepljene odvode.

 

Dodala je kako ne očekuje da će ubrzo gradske vlasti uraditi nešto više po tom pitanju.

 

(AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook