FOTO/ Selver Vojić saslušan zbog ranjavanja Agima Murtića u Bihaću

Pucnjavi na Trgu prethodio incident u salonu za tetoviranje: Selver je bio potpuno upao u bijes, u zonu 'rafalanja'...

Hronika20.09.14, 10:52h

Pucnjavi na Trgu prethodio incident u salonu za tetoviranje: Selver je bio potpuno upao u bijes, u zonu 'rafalanja'...
Vojić je u zgradu Kantonalng tužilaštva Bihać uveden sa lisicama na rukama i u panciru, jer je, očigledno, procijenjeno da opasnost od obračuna u Bihaću nije prošla

 

Selver Vojić, koji se sumnjiči da je u četvrtak usred dana na Trgu maršala Tita pucao u Agima Murtića, sproveden je jučer u Kantonalno tužilaštvo Bihać na saslušanje.

 

Vojić je u zgradu uveden sa lisicama na rukama i u panciru, jer je, očigledno, procijenjeno da opasnost od obračuna u Bihaću nije prošla.

 

Operacija noge

 

- Zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, a u sticaju izazivanjem opće opasnosti i oštećenjem tuđe stvari, S. V. je ispitan, nakon čega je Kantonalnom sudu u Bihaću upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora. Istraga se nastavlja, kazao je Adnan Tulić, portparol bihačkog Tužilaštva.

 

Vojić je, podsjećamo, pucao Murtiću, u obje noge, u ruku i abdomen, te na vozilo ratnog komandanta Hamdije Abdića Tigra, za kojeg Murtić radi kao zaštitar.

 

Pucnjavi na Trgu, kako smo već objavili, prethodio je incident u salonu za tetoviranje, a nezvanično, prijetnje između Murtića i Vojića postojale su i ranije. Navodno je Vojić prije nekoliko dana prijavio policiji da je takve poruke dobio od Murtića.

 

- Te informacije, zbog istrage koja je u toku, ne možemo ni potvrditi ni negirati, kazao je za Oslobođenje portparol MUP-a USK-a Ale Šiljdedić.

 

Ranjeni Murtić i jučer je bio na Odjelu intenzivne njege Kantonalne bolnice u Bihaću, ali njegovo stanje je nešto bolje nego dan ranije.

 

Kako je za Oslobođenje kazala Maja Hadžimehmedović, glasnogovornica bolnice, Murtiću će biti operisana noga.

 

Ovom obračunu, podsjetimo, prethodilo je ubistvo Nedžada Kličića, zvanog Rambo, iz Cazina, tokom vikenda. Zbog činjenice da je Murtić prije dvije godine pretukao Kličića, krenule su špekulacije o povezanosti ova dva djela.

 

Motiv ubistva Kličića, kako nezvanično Oslobođenje saznaje, bio je dug osobe kojoj je on bio garant, i ta osoba je još u opasnosti, ali je van granica države.

 

Motiv obračuna u Bihaću još nije rasvijetljen. Selver Vojić je bio sklon ispadima: prije nekoliko godina je pretukao direktora Biroa za zapošljavanje, a nedavno i jednog doktora u Poliklinici Bihać. Predsjednik je jednog od brojnih udruženja boraca u Bihaću, dok je predsjednik koordinacije Hamdija Abdić Tigar.

 

Bijes

 

Kako je za Oslobođenje ispričao Almir Tutić, predsjednik Saveza boračkih organizacija USK-a, upravo je on prvi prišao Selveru u momentu dok je pucao, spriječivši da ne dođe do veće tragedije.

 

"Okrenuo je pištolj u mene i tada me je prvi put bilo strah. Dragi su mi obojica, ali Selver je potpuno bio upao u bijes, u zonu "rafalanja", kazao nam je Tutić.

 

Selver Vojić, navodno, ima medicinsku dokumentaciji da boluje od PTSP-a, a radio je u Vladi USK-a kao portir.

 

Brojni Bišćani su ga svojim pozitivnim komentarima sokolili kada je pretukao doktora, ali jučer, dok je privođen u Tužilaštvo, podrška, koju je tražio pogledom, je izostala.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook