Kantonalno tužilaštvo Zenica

Tijelo 11-godišnjeg H. M. će biti podvrgnuto obdukciji

Hronika18.09.14, 14:40h

Tijelo 11-godišnjeg H. M. će biti podvrgnuto obdukciji
Dječak H. M. (2003) smrtno je stradao za vrijeme odmora u kabinetu razredne nastave u Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić" u Zenici, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) stručna saradnica u Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Azra Isaković.

 


"Odmah po saznanju dežurna tužiteljica izašla je na uviđaj zajedno sa pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojkog kantona radi utvrđivanja činjenica", pojasnila je Isaković, dodavši kako je istraga u toku.


Po nalogu Kantonalnog tužilaštva, sutra će biti obavljena obdukcija, a o rezultatima obdukcije javnost će biti blagovremeno obaviještena.


Esad Ćorović, direktor Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" izjavio je kako je do nesreće došlo za vrijeme velikog odmora i naveo da je istraga o nesreći u toku, te da će škola ubuduće nastojati da preduzme mjere kako bi se preduprijedili slični događaji. 


Žaljenje zbog nesreće izrazili su Selvedin Šatorović, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja, kao i Aleksandar Kolar, predsjednik Vijeća roditelja OŠ "Musa Ćazim Ćatić".


Kolar je u izjavi rekao da su svi roditelji duboko potreseni zbog nesreće i da ne smatraju odgovornim nastavnike, jer oni rade svoj posao.

 

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook