Motivi likvidacije još uvijek nejasni

Krajiški Rambo ubijen zbog kokaina i duga od 50.000 eura?

Hronika18.09.14, 09:07h

Krajiški Rambo ubijen zbog kokaina i duga od 50.000 eura?
Krajiška policija u utorak je uhapsila jednu osobu koje se dovodi u vezu s likvidacijom Nedžada Kličića zvanog Rambo u noći sa subote na nedjelju u caffe-baru „Gold“ u Ostrošcu, općina Cazin. Ovu informaciju potvrdio je portparol Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) Adnan Tulić.

 


- To lice je privedeno u prostorije Tužilaštva USK, gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenoga, nakon čega je Kantonalnom sudu u Bihaću upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora. Istraga se dalje nastavlja u ovom krivičnom predmetu te se intenzivno traga za preostalim saučesnicima, odnosno saizvršiocima ovog krivičnog djela teškog ubistva iz člana 166. stav 2. Krivičnog zakona FBiH - stoji u saopćenju Tužilaštva USK.


Avaz“ nezvanično saznaje da se radi o osobi s područja Prijedora, gdje su vršeni pretresi na više lokacija, a dvije osumnjičene osobe predate su službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova USK. Jedna je puštena, a, prema dostupnim informacijama, ne radi se o direktnim izvršiocima.


U Cazinu i Bihaću likvidacija Nedžada Kličića pred 15-ak svjedoka prepričava se kao najbrutalniji događaj ikad zabilježen na ovim prostorima. Ni policija se nije susrela sa sličnim ubistvom koje su izveli, očigledno, svirepi i hladnokrvni izvršioci. Tim prije kruže različite verzije o motivima ubistva, kao i špekulacije o mogućim izvršiocima, piše "Avaz".

 

Kao jedan od motiva likvidacije cazinskog Ramba navode se kokain i novac koje ubijeni Kličić nije vratio. Spominje se suma od 50.000 eura. Osim Kličića, navodno se priprema smaknuće još jednom Cazinjaninu koji je „radio“ s likvidiranim Rambom.


U Cazinu se prepričava kako je rahmetli Kličić, iako opasan momak, bio vrlo naivan i kočoperan pa je svojoj likvidaciji doprinio i sam jer je, navodno, otišao tamo nakon SMS-a koji mu je upućen.

 

- U poruci je pisalo: “Dođi u ’Gold’ da te urokam!“ Rambo je bio svojeglav, nije se plašio i odlučio je da ode u taj lokal, da vidi ko mu to prijeti da će ga smaknuti. Ponio je i pištolj u torbici, a zna se i ko ga je dovezao - kazao je jedan Cazinjanin.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook