FOTO/ Pozorištu neophodno podmlađivanje publike

Prvi bh. hip-hop mjuzikl: 'Promjena' 24. oktobra u BKC-u

Kultura17.09.14, 15:28h

Prvi bh. hip-hop mjuzikl: 'Promjena' 24. oktobra u BKC-u
Jedna od ideja projekta je približiti teatar mladim ljudima tako da su producenti predstave odlučili podijeliti besplatne karte za cijeli jedan razred

Nakon uspješne premijere prvog bh. hip-hop mjuzikla koji se odigrao u Sarajevskom ratnom teatru u aprilu ove godine za koju se tražila karta više producenti predstave su odlučili da premjestiti mjuzikl u Bosanski kulturni centar.


„Zahtjevi za reprizom predstave su bili sve veći a kako zbog kompleksnosti projekta ne možemo priuštiti repertoarsko igranje predstave odlučili smo se za BKC zbog većeg kapaciteta mjesta“, istakla je producentica predstave Amira Kudumović.

 

promjena-mjuzikl-2


Jedna od ideja projekta je približiti teatar mladim ljudima tako da su producenti predstave odlučili podijeliti besplatne karte za cijeli jedan razred.


„Pozorištu je neophodno podmlađivanje publike. Mladi misle da je pozorište dosadno. I kada dođu u situaciju da biraju između nekog 3D spektakla ili pozorišne predstave oni jednostavno odu u kino. Tako ne ostavljaju mogućnost da iskuse pozorište kao najautentičniju 3D sliku koju će doživjeti u životu“- istakao je reditelj predstave Admir Crvčanin.


Organizatori predstave napominju da će broj karata biti ograničen bez obzira na kapacitet Bosanskog kulturnog centra zbog tehničkih razloga.

 

promjena-mjuzikl-1


„BKC je velika dvorana a ideja cijelog projekta je što intimniji doživljaj predstave tako da ćemo u prodaju pustit limitirani broj karata kako bi našim gledateljima priuštili potpuni ugođaj“, istakla je producentica mjuzikla.


Treba napomenuti da je ovo poslednje igranje predstave za ovu godinu što se tiče Sarajeva te svi koji žele pogledati ovaj mjuzikl to mogu učiniti 24. oktobra.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook