VIDEO/ Počela Liga prvaka

Real ubjedljivo krenuo u odbranu naslova, prvijenac Balotellija na Anfieldu

Sport16.09.14, 22:43h

Real ubjedljivo krenuo u odbranu naslova, prvijenac Balotellija na Anfieldu
Večeras je diljem Evrope odrigano osam utakmica u grupama A, B, C i D, čime je počela 23. sezona UEFA Lige prvaka. Pobjede u prvom kolu su upisali Real Madrid, Liverpool, Juventus, Borussia Dortmund, Olympiacos, Zenit i Monaco

Večeras su igrani prvi susreti grupe B Lige evropskih prvaka u kojima su favoriti očekivano slavili, Real je deklasirao Basel dok je Liverpool znatno teže slavio protiv Ludogoretsa.

 

Već u 14. minuti Kraljevi dolaze u vodstvo i to autogolom Suchya da bi nakon tačno pola sata igre Bale majstorski savladao golmana Basela.

 

Već u narednom napadu mrežu Vaclika pogodio je i Cristiano Ronaldo, a u 37. pogodio je i James Rodriguez da bi minutu poslije Gonzales postavio rezultat prvog dijela. Konačan rezultat utakmice postavio je Benzema u 80. minuti susreta na asistenciju Ronalda.

 

U drugoj utakmici ove grupe Liverpool je teže od očekivanog slavio protiv Ludogoretsa, rezultatom 2:1. Imao je Liverpool svoje šanse i to preko Balotellija, Borinija i Hendersona prvenstveno, ali šansu utakmice su propustili gosti i to u 72. minuti susreta kada je Bezjak pogodio stativu, pa je ipak ostalo 0:0.

 

Nakon toga, Ludogorets je imao još jednu odličnu priliku, ali nisu uspjeli savladati Mignoleta da bi već u narednom napadu mrežu Borjana pogodio Balotelli, ali u 90. minuti susreta Younes je poslao jednu loptu, a Dani Abalo majstorski zaobišao Mignoleta, te ga matirao.

 

U narednom napadu golman Ludogoretsa Milan Borjan pravi početničku grešku, te pravi jedanaesterac na Manquillu, a Steven Gerrard je siguran sa bijele tačke za pobjedu Redsa od 2:1, prenosi Scsport.ba.

 

 

 

 

 

 

 

Ekipa Borussije Dortmund je večeras na svom terenu sa 2:0 savldala tim Arsenala.

 

Milioneri su sjajnom igrom nadigrali svog večerašnjeg protivnika u svim segmentima igre.

 

Terensku incijativu i dobru igru krunisali su na samom kraju prvog poluvremena kada je Ciro Immobile pogodio za 1:0.

 

Konačnih 2:0 postavlja Aubameyang u 48. minuti meča. Do kraja su domaći sigurnom igrom sačuvali prednost dok je Arsenal izgledao bezidejno.

 

Malo iznenađenje viđeno je večeras u Istanbulu. Bod u Belgiju nose igrači Andrlechta.

 

Poveli su gosti u 52. minuti Praet je bio strijelac. Konačnih 1:1 i bod domaćima donosi Yilmaz u 91. minuti meča, prenosi Sport.ba.

 

 


 

 


 

U prvom takmičarskom krugu grupe "A" Juventus je savladao Malmo s 2:0, grčki predstavnik Olympiacos je bio bolji od Atletico Madrida s 3:2.

 

U grupi "C2 Benfica je na svome terenu poražena od Zenita s 0:2, dok je Monaco na domaćem stadionu s 1:0 bio bolji od Bayer Leverkusena.

 

Utakmice prvog kola u grupama E, F, G i H igraju se u srijedu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook