FOTO&VIDEO/ Dječja zvijezda progovorila o ovisnosti

Sjećate li se 'Kovrdžave Sue'? Evo kako danas izgleda i s čime se nosi...

Showbizz16.09.14, 20:35h

Sjećate li se 'Kovrdžave Sue'? Evo kako danas izgleda i s čime se nosi...
Ja sam Ali i alkoholičarka sam. Vjerovatno to niste očekivali od mene. Zapravo, možda ste baš to i očekivali jer sam bila dječja zvijezda, piše na svom blogu Alisan Porter

Alisan Porter, glumica koja je utjelovila nezaboravnu i mnogima simpatičnu Sue u filmu "Kovrdžava Sue", otkad je nestala s velikih i malih ekrana, imala je ozbiljnih problema,  a na svom je blogu otkrila kako se već dugi niz godina bori s ovisnostima.

 

alisan-porter

 

Kao i brojne druge dječje zvijezde, i karijera Alisan Porter nakon odličnog starta krenula je nizbrdo, a u podužoj je objavi progovorila o svojoj bolesti.

 

"Ja sam Ali i alkoholičarka sam. Vjerovatno to niste očekivali od mene. Zapravo, možda ste baš to i očekivali jer sam bila dječja zvijezda. Nije bitno, to je istina. Trijezna sam od 28. oktobra 2007. o od toga dana nisam ni taknula drogu ili alkohol. Nisam dotakla dno, nisam postala striptizeta, nisam si ubrizgavala heroin u nekoj uličici i nisam se opijala dok ne padnem u nesvijest (u redu, barem ne svaki dan). Ali moja je priča samo moja i za mene bilo dosta znati da je bilo dosta", započela je 33-godišnja glumica koja se nakon "Kovrdžave Sue" nije proslavila nekim značajnim ulogama, ali pokušala je pokrenuti muzičku i kolumnističku karijeru.

 


U blogu je opisala svoju svakodnevnu borbu s ovisnošću, ali dodala je da je ono što je drži iznad vode njen suprug i njihovo dvoje djece.

 

"Više ne pijem zato što ne želim propustiti niti jednu sekundu svojih obaveza. Ne pijem zato što si to ne mogu dopustiti. Iako, želim to, često, zato što sam samo čovjek i zato što je život ponekad težak. No, ne pijem. Trezvenost mi je ponudila sve što sam oduvijek htjela, a nisam mogla dobiti", napisala je i ponudila pomoć svim čitateljima koji imaju isti problem.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook