VIDEO/ ONI SU POMJERILI GRANICE

Top deset najerotičnijih video spotova na ovim prostorima... A broj 11 je...

DEPO PLUS16.09.14, 17:23h

Top deset najerotičnijih video spotova na ovim prostorima... A broj 11 je...
Da biste danas u svijetu muzike, naročito kao pripadnica ljepšeg spola, bili megauspješna zvijezda, praćena i poštovana od stotina hiljada ljudi, dobar glas vrlo teško da vam može biti dostatan. Za potpuni uspjeh gotovo neophodan će vam svakako biti i privlačan fizički izgled kojeg se nećete libiti što eksplicitnije i provokativnije pokazivati u vašim nastupima. DEPO Portal vam donosi listu najseksipilnijih video spotova kojem su nas počastile vodeće muzičke zvijezde iz BiH i regiona

 

Piše: Danijal HADŽOVIĆ

 

Marina PEREZIĆ (Denis & Denis) - SOBA 23

Tokom osamdesetih godina najprije stidljivo, a zatim kao cunami, MTV-jem su se počeli širiti spotovi puni golotinje, erotskog naboja i provokativnih scena. Da pretjerano ne zaostaje za zapadnim svijetom pokazala je i Jugoslavija, tačnije grupa "Denis & Denis". U spotu koji prati riječi pjesme „Soba 23“, pjevačica grupe Marina Perezić počastila nas je ekscplicitnim erotskim scenama u krevetu i pod tušem s naočitim crnim muškarcem (također članom benda sa kojim je, kako su tada pisali mediji, pjevačica bila u vezi). Marina je tako probila led postavši prva pjevačica koja se nije libila pokazati obnaženo tijelo u spotu i u punom obimu iskoristiti ga kao recept za uspjeh na estradi, što će deceniju kasnije postati zvijezda vodilja desetinama balkanskih pjevačica.

 

Za ovaj spot bi se i danas mogla sugerisati roditeljska pažnja, a kamoli tokom osamdesetih kada je on predstavljao pravu revoluciju. Stoga Marina, kapa do poda.

 

 

SEVERINA – DA SI MOJ

Čitav jedan pornić dijelio je Severinu od estradno uspješne vjerne katolkinje koja pjeva „Virujem u te“ do najpopularnije balkanske zvijezda koja u spotovima i na javnim nastupima redovno skače u donjem vešu i izazovnim kombinezonima, te svojim aferama i propalim brakovima puni naslovnice vodećih medija. Ipak, i iz nekih ranijih Severinih radova mogla se prepoznati njena razuzdana priroda i sklonost ka punom iskorištavanju prednosti svoga seksipila.

 

Iako je u međuvremenu iza sebe ostavila mnoštvo seksi spotova u kojima svoje tijelo pokazuje „na izvol'te“, mi smo se iz nostalgije odlučili da na ovu listu uvrstimo spot „Da si moj,“ u kojoj je sreću da se otvoreno mazi i ljubi sa Severinom imao poznati maneken rodom iz BiH Adnan Taletović. Bilo je to vrijeme kada je Severina nosila kratku kosu i još uvijek bila "djevojčica"  zavodljivog pogleda i neodoljivog djevojačkog osmijeha, a ovaj spot mamio je naše uzdahe i rasplamsavao maštu o Splićanskii. No, Seve se nije dugo zadržala na ovom spotu, te nam je uskoro pokazala baš sve.

 

 

Jelena KARLEUŠA – MANIJAK

Skandali, provokativni spotovi i nastupi te vješta upotreba svog tijela, od prvog dana su bili recept koji je Karleuši obezbijedio status jedne od vodećih i najkontroverznijih zvijezda na prostoru bivše Jugoslaviju. U moru eksplicitnih spotova u kojima Karleušu gledamo u izazovnim i poluobnaženim izdanjima bilo je teško izabrati samo jedan, no upečaljiv nam je ostao Karleušin uradak iz ranije faze za pjesmu „Manijak“, u kome pjevačica u opskurnoj odjeći sadomazohistički demonstrira žensku snagu i superiornost vukući za lanac i bičujući svoje muške robove, a tu su i djevojke i momci koji okupani vodom razmjenjuju nježnosti.

 

 

Emina JAHOVIĆ – POSLE MENE

Lijepa sandžačka pjevačica prošla je dug put od vesele i pristojne djevojčice kojoj su pjesme pisali Dino Merlin i Hari Varešanović, do uspješne i mega popularne seks bombe koja nas usrećuje prizorima svog veličanstvenog tijela. Najdalji korak u tome možda je napravila sa spotom "Posle mene“, koji nam pruža privilegiju da Eminino lijepo lice, bujne grudi i savršeno isklesano tijelo gledamo dok se u kupaćem kostimu izvija na jahti i u bazenu.

 

 

Selma BAJRAMI – TIJELO UZ TIJELO

Za razliku od Srbije i Hrvatske, broj pjevačica u čijem zgodnom tijelu i eksplicitnim nastupima možemo uživati u Bosni i Hercegovini je na minimalnom nivou. Jedna od rijetkih Bosanki koje pored glasa, svoju regionalnu popularnost i uspjeh duguju i stastu jeste Selma Bajrami, koja nas je već u nekoliko navrata počastila spotovima ne baš toliko uobičajenim za bh. prilike. Ipak, posebno se ističe onaj za pjesmu „Tijelo uz tijelo“, u kojem vidimo Selmu u kupaćem „tijelo uz tijelo“ izdanju s mnoštvom mladića i djevojaka.

 

 

Nives CELZIJUS – BIJESNA

Nju smo već navikli gledati u opakim zavodničkim pozama. Kada ne piše knjige, Nives uglavnom lovi fotografe bujnim toplesom čim dođe do plaže, ili časti fanove na društvenim mrežama svojim obnaženim fotografijama. Stoga je sasvim normalno da i svaki muzički spot koji je snimila bude upravo na tom fonu. Iako je u svemu tome prilično nezahvalan zadatak odabrati onaj najizazovniji, mi smo se odlučili za spot za pjesmu „Sama“. Kao razlog je možda dovoljno navesti da YouTube gledanje spota omogućava samo svojim registrovanim korisnicima koji su navršili 18 godina.

 


 

 

Ana NIKOLIĆ – HOĆU DA TE GLEDAM

Atraktivna srbijanska pjevačica pažnju javnosti od prvog dana je privukla svojom prezgodnim tijelom i provokativnim nastupima. U međuvremenu je postala istinska zvijezda, muku mučila s težinom, zakonom i propalim vezama, no nama će vječno u sjećanju ostati po jednom od svojih prvih spotova „Hoću da te gledam“ iz 2003., u kojem atraktivnu pjevačicu vidimo u mnoštvu izazovnih scena – kako se kupa u mlijeku, u kupaćem kostimu na bazenu, kako izvodi erotski ples i pravi špagu nad muškarcem koji leži ispod nje... Da ne dužimo, pogledajte sami.

 

 

Lana JURČEVIĆ – MAJICA

Hrvatska djevojka iz susjedstva godinama se iz petnih žila upinje dokazati da ona nije tek simpatična cura slatkog lica, nego da pored toga posjeduje i bombastično tijelo i vrhunski seksipil. Spotom „Majica“, u kojem nam pokazuje sve ono što je jedva na granici dozvoljenog, čini se da joj je to konačno pošlo za rukom, a da ne bi bila usamljena, društvo u spotu joj pravi crnogorski trener koji je pokazao zavidne mišiće. Spot na YouTubeu ima blizu dva miliona pregleda. Ne čudi, s obzirom da je „gola, gola“.

 

 

Jelena ROZGA – ŽIVOT JE ČUDO

Nekoć draga i vesela pjevačica Magazina nevinog lica u međuvremenu je postala jedna od vodećih regionalnih zvijezda i seks bomba za kojom uzdišu stotine hiljada muškaraca, a ultra kratki minići i sve bujniji dekoltei prepoznatljivi su dio Rozginog imidža. Ipak, najdalji korak u ispoljavanju svog seksipila Jelena je vjerovatno učinila sa svojim posljednjim spotom „Život je čudo“, u kojem je vidimo u opskurnom kupaćem kostimu na plaži u zagrljaju naočitog muškarca.

 

 

Nataša BEKVALAC – DOBRO MOJE

Lijepa Novosađanka već duži niz godina važi za jednu od najljepših i najzgodnijih žena estrade na ovim prostorima. No, iako se nikad nije libila pokazivati svoje fizičke adute i plijeniti pažnju izgledom, ponekad čak i na granici vulgarnosti, ipak se ne možemo oteti utisku da u svojim spotovima to čini s daleko više ukusa i mjere od mnogih njenih estradnih kolegica. Na našu listu uvrstili smo Natašin spot za baladu „Dobro moje“, u kojoj nam pjevačica u donjem vešu i kupaćem pokazuje svoje zanosno tijelo, a nisu izostali ni strasni zagrljaji i poljupci s drugim muškarcem.

 

 

Fuad Backović DEEN

Iako, za razliku od Hrvatske i Srbije, naša zemlja ne obiluje prevelikim brojem zgodnih pjevačica koje nam svojim tijelom i seksipilom mame uzdahe, da Bosna i Hercegovine ipak ne ostane zemlja koja nikad nije uspjela prepoznati potencijal iskorištavanja fizičkog izgleda za uspjeh u muzici poturdio se Fuad Backović, samoprozvan kao Deen. Ili se to bar trudio...

 

Stalno je skidao majice pokazujući nam svoje glatko tijelo, prskao se vodom, plesao, hvatao s Anabelom Bukvom, obnažen se slikao za naslovnicu svog albuma „Anđeo s greškom“... No teško da je ikog uspio impresionirati.  U međuvremenu je završio fakultet, postao stilista i oćelavio. Iskreno se nadamo da se više neće skidati.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook