Ekskluzivno iz svlačionice Zmajeva

Igračima je dosta Sušića, već jednom su tražili njegovu smjenu!

Sport15.09.14, 12:24h

Igračima je dosta Sušića, već jednom su tražili njegovu smjenu!
Razočarani su izborom igrača, lošim taktičkim odlukama i kako se može čuti katastrofalnim odnosom selektora prema reprezentativcima

Atmosfera u nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u posljednjih godinu dana je sve  lošija, kako izgleda zbog čudnih poteza selektora Safeta Sušića.

 

Od nekoliko izvora iz bosanskohercegovačke svlačionice Index.hr saznaje da reprezentativci više ne žele Sušića na klupi. Razočarani su izborom igrača, lošim taktičkim odlukama i kako se može čuti katastrofalnim odnosom selektora prema reprezentativcima.

 

Sukob igrača i Sušića počeo je prije godinu dana zbog Hajrovića...

 

Prema izvorima, sve je počelo još u septembru prošle godine kada je Sušić igračima obećao da neće pozvati Izeta Hajrovića, nogometaša koji je najprije odabrao Švicarsku. Kada je vidio da kod Hitzfelda nema mjesta za njega, predomislio se i odlučio igrati za BiH.

 

Sušić ga je pozvao i time izazvao bijes u svojoj momčadi. No, bio je to očito samo početak problema odnosa između selektora i glavnih igrača. Iako je nakon pobjede u Litvi Sušić poručio kako će na Svjetsko prvenstvo u Brazil putovati oni koji su Bosni i Hercegovini donijeli povijesni uspjeh, samo tri mjeseca uoči natjecanja u momčad je počeo ubacivati i neke druge igrače.

 

... a nastavio se nezasluženim pozivima nećaku i Hadžiću

 

Nećaka Tina-Svena Sušića predstavio je kao zadnjeg veznog i ugurao u momčad za prijateljsku utakmicu s Egiptom u Austriji, a pozvao je i Anela Hadžića, igrača Sturma za kojeg je rekao da ga nije oduševio, ali da su mu ga "neki ljudi" preporučili. Iza "neki ljudi", vjeruje svlačionica krije se Sead Sušić, Safetov brat, Tinov otac i Hadžićev menadžer. Njih dvojica su izgurali igrače koji su u reprezentaciji bili skoro desetljeće - Elvira Rahimića i Senijada Ibričića.

 

reprezentacija-bih

 

Dešavanja u Austriji dovela su do otvorenog sukoba između Sušića i igrača. Saznajemo da su se stariji reprezentativci pobunili jer su procijenili da Sušić pokušava u avion za Brazil ugurati igrače svog brata. Izbornik se dobro snašao u sukobu, u javnosti je govorio o potezima glavnih igrača te   skrenuo priču s poraza od Egipta i iznenađujućih poziva nećaku i Hadžiću.

 

"Da nas je bilo tko drugi vodio u Brazilu, glatko bismo prošli skupinu"

 

Nakon sukoba u Austriji došlo je do kratkotrajnog pomirenja, u želji da se BiH u što boljem izdanju predstavi svijetu u Brazilu. Mir je trajao sve do odlučujuće utakmice s Nigerijom kada je Sušić na teren izveo formaciju dotad neviđenu u povijesti nogometa.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook