HDZ 1990 U TRAVNIKU

Raguž: Treba ostajati ovdje i boriti se za ovu zemlju, a ne podržavati politiku zastrašivanja i nastavka egzodusa

Front15.09.14, 09:02h

Raguž: Treba ostajati ovdje i boriti se za ovu zemlju, a ne podržavati politiku zastrašivanja i nastavka egzodusa
Raguž je naglasio kako je pokretanje prirodnih resursa i potencijala koje naša zemlja posjeduje ključno za otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanju stalnih odlazaka, migracija i egzodusa, kako sa prostora središnje Bosne, tako i Bosne i Hercegovine u cjelini

 

„Europska Bosna i Hercegovina je moguća i biti će je!", poruka je koju je uputio predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž, stigavši u središnju Bosnu izravno iz Bruxellesa, priopćeno je iz njegove stranke.

 

Na predstavljanju kandidata Županijskog odbora Središnje Bosne HDZ 1990 u Travniku nazočili su, među ostalima, brojne osobe iz svijeta znanosti, sporta, umjetnosti, a među počasnim gostima, bio je i Ivan Del Vechio, veleposlanik RH u BiH.

 

Domaćin, predsjednik ŽO ŽSB HDZ 1990 Anto Bilić, obratio se nazočnima s porukom kako nakon tog skupa, koji manifestira pozitivnu energiju, entuzijazam i želju za promjenom, nitko više neće moći dovoditi u pitanje snagu HDZ-a 1990, koji će, kako je kazao Bilić, biti neizostavan čimbenik u budućim političkim procesima, kako u Središnjoj Bosni tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

Bilić se osvrnuo se i na manifestaciju obilježavanja Dana oslobađanja Jajca, u kojoj su dužnosnici HDZ-a 1990 marginalizirani i izostavljeni iz službenog protokola.

 

S druge strane, Bilić je izrazio zadovoljstvo što se na listama HDZ-a 1990 u središnjoj Bosni ali i u cijeloj državi, nalaze mladi, kredibilni i perspektivni ljudi spremni da grade bolju budućnost.

 

Nakon toga se skupu obratio kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž, koji je prije samo dva dana boravio u Bruxelesu, gdje je nazočio povijesnoj Političkoj skupštini EPP-a na kojoj je HDZ 1990 postao punopravna članica.

 

- Bosna i Hercegovina ima povijesnu priliku da stane na europske „tračnice“. Europa je došla na naše granice, a prijemom HDZ-a 1990 u najveću grupaciju europskih stranaka, poslali su jasnu poruku kako je vrijeme da za odgovorniju politiku i unutarnji dogovor -  kazao je Raguž koji je ukazao kako se Bosna i Hercegovina nalazi u dubokoj institucionalnoj, gospodarskoj, socijalnoj kao i svakoj drugoj krizi te kako HDZ 1990 ima program i kandidate, koji posjeduju kredibilitet, viziju i ideje i koji mogu odgovoriti izazovima pronalaska boljeg i kvalitetnijeg života u Bosni i Hercegovini.

 

Raguž je naglasio kako je pokretanje prirodnih resursa i potencijala koje naša zemlja posjeduje ključno za otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanju stalnih odlazaka, migracija i egzodusa, kako sa prostora središnje Bosne, tako i Bosne i Hercegovine u cjelini.

 

- Ovo je naša zemlja. Treba ostajati ovdje i boriti se za ovu zemlju, a ne podržavati politiku zastrašivanja i nastavka egzodusa“, zaključio je predsjednik HDZ-a 1990, čiji je govor u više navrata podržan gromoglasnim pljeskom i ovacijama.

 

Na koncu skupa glumci „Hrvatskog kazališta“ Travnik izveli su performansu pod nazivom „Ovo je naša zemlja“. Lucidnim nastupom su simbolizirali ljubav prema rodnoj grudi, želju za opstankom i boljim životom, čime su zadivili brojne nazočne i izazvali val oduševljenja i emocija, stoji u priopćenju.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook