NAKON PORUKE 'MUFTIJA ĆE DA GORI'

Zukorlićevi mudžahedini zaprijetili četnicima: Samo dođite, Drina će biti crvena!

Hronika13.09.14, 11:50h

Zukorlićevi mudžahedini zaprijetili četnicima: Samo dođite, Drina će biti crvena!
Nakon defilea odreda u vojnim uniformama na Hadžetu, u organizaciji sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, oglasili su se „četnici“ koji su zaprijetili da će i oni prošetati Novim Pazarom... Evo kakav je odgovor uslijedio!


Bivši član odreda El Mudžahid armije BiH Abdulmelik Bašić obratio se javnosti povodom, kako je naveo, „četničkih prijetnji da će napraviti pohod na Novi Pazar i da će muftija da gori“, i poručio da niko ne treba da dira one koji ih ne diraju. U suprotnom, zbog „ponižavanja, a pogotovo, ne daj bože, ubijanja muslimana“, neće sjediti skrštenih ruku.


- Kunem vam se onim kojim se jedino kune da Drina neće biti zelena nego crvena, a Priboj neće biti Priboj nego Proboj - poručio je Bašić.


On, međutim, nije otkrio ko je inicirao pohod na Novi Pazar. Podsjetimo, nakon defilea odreda u vojnim uniformama na Hadžetu, u organizaciji sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, oglasili su se „četnici“ koji su zaprijetili da će i oni prošetati Novim Pazarom, piše Kurir.


- Poručujemo takvima da neće više, ako bog da, imati šanse da dođu do djece i žena i da nas kolju vezane. Uspjeti neće da nas zateknu goloruke, a ni zavaditi međusobno, da nas zateknu zauzete međusobnim sukobima. Takvima garantujemo da će pred sobom imati naoružane, spremne borce koji su željni da podijele megdan sa zločincima i pošalju ih tamo gdje im je mjesto. Naći ćete borce koji najviše na svijetu vole džihad, najdraži im je kraj života, šehadet - istakao je on i dodao:


- Ako vam je do vlastite nesreće, dirnite Novi Pazar. Dirnite ga, dirnuli ste muslimana u zjenicu oka. Nije slučajno Pazar, baš sada, to što jeste, spreman da bude fitilj. U njemu su najponosniji Bošnjaci, muslimani što ih naš narod ima, tako da vam se neće nakloniti. A bude li sukoba, svi smo uz njih. Za verbalne borbe verbalno, a stvarne stvarno. Poručujemo braći u Pazaru, sa čestitim i hrabrim muftijom Muamer efendijom Zukorlićem na čelu, da smo svi muftija, svi smo Novi Pazar, svi smo Sandžak. Niste i nećete biti sami - naveo je Bašić.


Zaključio je da provokacije „četničkih bandita“ predstavljaju kriminalni čin prema zakonima države koja brani izazivanje opasnosti, međunacionalne i međuverske mržnje i tenzije, navodi portal Kurir-info.rs.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN//aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook