INTERVJU/ ZMAJ KOJI JE MESSIJA UČINIO NEVIDLJIVIM

Muhamed Bešić otkriva nepoznate detalje iz svog života: Nemam prijatelje, ali imam idealnu djevojku

Nedjeljni magazin09.09.14, 16:43h

Muhamed Bešić otkriva nepoznate detalje iz svog života: Nemam prijatelje, ali imam idealnu djevojku
Skroman, prilično tih i povučen, Muhamned Bešić rijetko u javnosti govori o sebi i još teže prihvata intervjue, no napravio je iznimku i pristao na razgovor za magazin Azra, u kome otkriva zanimljive detalje i svog života

Muhamed Bešić, koji sutra, 10. septembra, puni tek 22 godine, igrač engleskog "Evertona" i reprezentativac naše "A" selekcije, u ovom trenutku je najpopularniji fudbaler BiH.


"Svijet u čudu: Ko je nogometaš iz mađarske lige koji je Messija učinio  nevidljivim?", "Voda pokriva 71 posto Zemljine površine, a ostalo pokriva Muhamed Bešić", "Bešić je igrač koji je Messija stavio u džep"... Ovo su samo neki od naslova koji su se nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu mogli čitati o njemu.


Inače, skroman, prilično tih i povučen, rijetko u javnosti govori o sebi i još teže prihvata intervjue, no napravio je iznimku i pristao na razgovor za magazin Azra, u kome otkriva zanimljive detalje i svog života.


- Imam djevojku, majku, oca, brata i tu se krug zatvara, kaže Bešić ukratko o sebi, a na pitanje o prijateljima, odgovara:


- Baš ih i nemam... S vremena na vrijeme s nekim popijem kafu, i to je to. Moj privatni život je moja svetinja. To je moj princip.


Zbog takvih stavova neki za njega kažu da je arogantan, ali on tvrdi da nije:


- Tako su pričali u Hamburgu, ali nikad mi niko to nije rekao, kaže Bešić.


Priznaje i da ne voli gubiti, a kada izgubi utakmicu, nervozan je dan-dva i zatvara se u kuću. Na pitanje ima li neku filozofiju kojom se vodi u životu, odgovara:


- "Čovjek snuje, a Bog određuje". To uvijek imam na umu i tako i živim.


Ne voli kafanu, piće i cigarete, a ni žene mu posebno ne privlače pažnju, jer kaže:


- Našao sam svoju djevojku i zadovoljan sam, ne treba mi niko više.

 

Kompletan intervju i nepoznate detalje iz života popularnog bh. Zmaja čitajte u najnovijem izdanju magazina Azra, koji je u prodaji od 10. septembra.   

 

muhamed-besic

 

 

 

(DEPO PORTAL/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook