FOTO/ KANDIDAT SDP-A U POSJETI GIGANTU IZ GORAŽDA

Bekto podržao Bakira Hadžiomerovića: Budi ono što jesi, takve ljude treba podržati!

Front04.09.14, 17:04h

Bekto podržao Bakira Hadžiomerovića: Budi ono što jesi, takve ljude treba podržati!
Bakir Hadžiomerovič, kandidat SDP-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, danas je posjetio jednu od najuspješnijih bh. kompanija 'Bekto Precisa' i susreo se sa njenim vlasnikom, inače svojim dugogodišnjim prijateljem

 

 

Goražde posljednjih godina slovi za centar bosanskog biznisa, a glavni 'krivac' za to je jedan od najuspješnijih bh. privrednika Redžo Bekto i goraždanski gigant 'Bekto Precisa'.


U početku zamišljena kao mala porodična firma, „Bekto Precisa“ je s godinama izrasla u kompaniju evropskog formata koja se danas prostire na više od 50.000 kvadratnih metara i u čijim pogonima radi oko 450 ljudi na 300 najmodernijih industrijskih mašina.


Bakir Hadžiomerovič, kandidat SDP-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, danas je posjetio ovo bosansko čudo i susreo se sa njegovim vlasnikom, inače svojim dugogodišnjim prijateljem.


Ne skrivajući povjerenje koje ima u mladog SDP-ovog kandidata, stečeno kroz dugogodišnji novinarski angažman i bespoštednu borbu za pravedniju bh. državu, Redžo Bekto je izrazio podršku Bakiru Hadžiomeroviću, kako kaže, kao hrabrom i iskrenom čovjeku, te poručio:


- Ostani ono što jesi, budi čovjek od riječi, budi ono što si i dosad bio, takve ljude u BiH treba podržati!


Bekto i Hadžiomerović tokom susreta obišli su pogone kompanije koja je danas sinonim pouzdanosti, povjerenja, kvaliteta i uspjeha, ali nažalost jedna je od rijetkih u osiromašenoj i uništenoj državi.

 

Toliko rijetka da je čak i Tim Judah, poznati reporter The Economista i specijalista za regiju, svojevremeno lično otišao u Goražde da se uvjeri kakvo je to čudo u Bosni stvoreno, a da nisu iskopane piramide.

 

(DEPO PORTAL/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook