Presuda za Pelemiša i Perića

Presuda za Pelemiša i Perića

Postod Advokat » Pon Okt 31, 2011 8:57 pm

Ajde razumem presudu za Perića jer je bio bezbednjak. Oni, naime imaju potpuno odvojen lanac komandovanja. Ali za ovog Pelemiša ne razumem. Pa njegov direktno pretpostavljeni Vinko Pandurević je u Tribunalu dobio 13 godina zatvora. Da li te sudije koje su donele presudu imaju gram mozga?
Advokat

Pridružio se: Sub Okt 29, 2011 9:31 am

Re: Presuda za Pelemiša i Perića

Postod JAYSON » Uto Nov 01, 2011 9:50 am

Ako si bar pisar kod advokata onda bi trebalo da znas kao sudovi rade. Plus svega toga, radi se o dva razlicita suda koji rade na razlicitim zakonskim osnovama. Sud u Hagu je kombinacija razlicitih sudskih praksi pa stoga su i presude tako male. Cak i ovaj pismis je trebao dobiti dozivotnu. Za svako ubistvo s predomisljajem treba dati dozivotnu.
JAYSON

Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 9:24 pm

Postod Advokat » Uto Nov 01, 2011 8:00 pm

Covece, nemoj se petljati u nesto o cemu nista ne znas. Ne pada mi napamet da te prosvetljujem i ucim necemu za sta si tabula rasa jer nemam vremena za to. Inace, jedan moj sat kosta 50e.I kao drugo, dovoljno je imati malo zdravorazumske logike da bi dosao do nekog zakljucka u ovom slucaju. Uopste ti nije neophodan Pravni fakultet za to. To sto bi ti volio da ih sve osude na 500 godina pojedinacno, jbg, nije moguce. Zao mi je!
Advokat

Postod JAYSON » Sre Nov 02, 2011 10:39 am

Neznam zbog cega pises "Pravni fakultet" velikim slovom ako ne navodis njegovo puno ime. Na primjer:
Pravni fakultet u Beograd je ime fakulteta pa se pise velikim slovom a bilo koji pravni fakultet se pise malim slovom jer se radi o opstoj imenici.

"Великим почетним словима се пишу властита имена, и то:
к) називи установа, предузећа, друштава: Матица српска, Основна школа "Младост", Војвођанска банка, Београдско драмско позориште, Српско певачко друштво, Спортско друштво "Партизан", Медицински факултет у Београду, Организација уједињених нација;"
Pravopis srpskog jezika.

Samo mi ,matere ti, objasni kako znas koliko sam ja upucen u pravo? I koje pravo?
JAYSON

Postod Advokat » Sre Nov 02, 2011 11:51 am

Samo ti se kazalo. Nazivi ustanova se pisu velikim slovom. A ti kad naucis reci "ne znam" da pises razdvojeno javi se. I drugo, fakat me zabole sta si po zanimanju.
Advokat

Postod Advokat » Sre Nov 02, 2011 11:57 am

... jer zanimanje i stepen obrazovanja nisu kljucni za odredjivanje necijeg licnog identiteta...
Advokat

Postod JAYSON » Sre Nov 02, 2011 1:27 pm

Pravni fakultet nije naziv ustanove vec vrsta obrazovne ustanove. Bilo koji pravni fakultet ili Pravni fakultet u Sarajevu. Ti nisi navela koji pravni fakultet znaci nije naziv ustanove.
JAYSON

Povratak na TEMA DANA